Meny Stäng
Stora planteringsveckan Karl Fredrik och Petter

Stora Planteringsveckan 4-12 sept. – Höstplantera mera!

Stora Planteringsveckan närmar sig! Det blir fokus på trädgård och plantering. Karl Fredrik och Petter är årets stolta ambassadörer för Stora Planteringsveckan. I deras privata trädgård på Eklaholm i Skåne har de planterat de allra flesta växterna på hösten. De tipsar också gärna andra om höstplanteringens fördelar. – Jag älskar att gå runt i odlingsplantskolor under sensommar och höst, säger Karl Fredrik. Då är växterna otroligt frodiga och av fantastisk kvalitet. Det inspirerar mig. Stora Planteringsveckan ligger verkligen helt perfekt i tid. Du ser hur de olika sorterna ser ut när de vuxit till sig och växterna är välmatade och vackra.

Hösten är en perfekt planteringstid, både för dig och för växterna. För det första är jorden är fuktig och lätt att gräva i. För det andra är luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper stressas av brännande sol och perioder av torka. Och det där med att skjuta skott och växa ovan mark är ändå inte aktuellt förrän till våren. För din del betyder höstplantering mindre passning med vatten jämfört med att plantera under vår eller sommar.

Vi kommer att ha fina kampanjpriser i butiken under veckan. Håll utkik på Facebook och Instagram för att se våra erbjudanden (eller kom hit och kolla).

Hösten är en perfekt planteringstid! Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög vilket gör att nyplanterade växter rotar sig lätt.

Om du vill läsa mer om Stora planteringsveckan, så hittar du mycket intressant via den här länken: Trädgårdsinspiration – filmer från SPV