Meny Stäng

Inspiration och tips

Vita pelargoner på Sollidens handelsträdgård, i Hunnebostrand, Bohuslän.
Presentbukett i aprikos, orange och vitt. En liten fjäril kompletterar blommorna.

Snittblommor

  • Stjälkarna behöver nya snittytor. Skär med en vass kniv. Detta för att de ska kunna ta upp syret och näringen från vattnet bättre, vilket gör att blommorna håller längre.
  • Inga blad ska vara kvar på stjälkarna som går ner i vattnet.
  • Om du har fått med näring till dina snittblommor, häll det i vattnet. Byt vatten varannan dag.
  • Se alltid till att ha en ren vas till din bukett. Det gör att blommorna håller längre.

Krukväxter

  • Växter är levande och bör skötas med kärlek och omsorg för att må bra. Det viktigaste att tänka på när du får hem din nya växt är att den får en passande plats med lagom mycket ljus.
  • Många växter klarar av att torka ut någon gång, men däremot är det nästan ingen som klarar av att stå med vatten i ytterkrukan.
  • Känn efter hur torr jorden är innan du vattnar. Vattna aldrig om jorden är fuktig.
  • Förutom vatten behöver din krukväxt näring. Växter som du har haft i flera år behöver ny jord och en större kruka efter en tid.
Röd och orange hibiskus. Denna krukväxt finns i många olika färger, och är mycket omtyckt för de stora praktfulla blommorna.
Anisört, Agastache Denna aromatiska perenn är välbesökt av pollinatörer som fjärilar, humlor och bin.

Trädgård

Minns att en trädgård aldrig blir färdig, den är ett levande väsen, som förändrar sig ständigt och som alltid kräver vård. Här har vi samlat allt om trädgården för att ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med just din trädgård.

Att lyckas med trädgården

Blommig rabatt i halvskugga. Med växtförteckning.

Planteringsskisser & trädgårdsplanering

Att ha en bra planering redan innan trädgården skapas eller byggs om sparar både tid och pengar. Trädgårdsplanering som verkligen håller måttet kan ta tid, men väl gjort är de alltid värt det. Resultatet blir den trädgård som du verkligen vill ha.

Läs mer