Stora planteringsveckan. John Taylor rekommenderar höstplantering. Här står han omgiven av vackra blomsterplanteringar i blått, rosa och gult.

Stora Planteringsveckan 5-13 sept. – Solliden är med!

Stora Planteringsveckan närmar sig! Det blir fokus på trädgård och plantering. Gör som John Taylor – plantera på hösten. Denne man är både slottsträdgårdsmästaren och tv-profil och han hör till dem som helst planterar sina trädgårdsväxter på hösten: – Det är rätt tid för växterna och lättast för trädgårdsmästaren.

Hösten är en perfekt planteringstid, både för dig och för växterna. För det första är jorden är fuktig och lätt att gräva i. För det andra är luften är sval och luftfuktigheten hög. Det gör att nyplanterade växter i lugn och ro kan fokusera på att rota sig på sin nya växtplats. De slipper stressas av brännande sol och perioder av torka. Och det där med att skjuta skott och växa ovan mark är ändå inte aktuellt förrän till våren. För din del betyder höstplantering mindre passning med vatten jämfört med att plantera under vår eller sommar.

Vi kommer att ha fina kampanjpriser i butiken under veckan. Håll utkik på Facebook och Instagram för att se dagens erbjudande (eller kom hit och kolla). Passa också på att gå vår poängpromenad med chans att vinna ett fint pris. Välkommen till Solliden!

Hösten är en perfekt planteringstid! Jorden är fuktig och lätt att gräva i. Luften är sval och luftfuktigheten hög vilket gör att nyplanterade växter rotar sig lätt.

Om du vill läsa mer om Stora planteringsveckan, så hittar du mycket intressant via den här länken: Stora planteringsveckan – filmer

Till toppen