Stor daggsalvia är årets sommarblomma 2016. Den är inte bara vackert blå, den är dessutom lättskött och blommar oavbrutet. Doften är underbar och är älskad av både fjärilar och bin. Av juryn valdes den till Årets sommarblomma för sin ståtlighet, långa blomningstid och tålighet.

Rädda bina! Plantera blommor som pollinatörerna gillar

Rädda bina! Plantera blommor som bin, fjärilar och andra pollinatörer gillar. Välj lavendel, timjan, kärleksört, vitklöver, mynta, citronmeliss, gurkört, oregano, blåklint, heliotrop, jätteverbena, solros, ageratum, rosenskära, sommarrudbeckia, sommaraster, fänkål, honungsört, tagetes, daggsalvia, blåsalvia, solhatt, flox, lejongap, blomstertobak med flera. Förutom att trädgårdens pollinatörer tycker om dessa växter, så är blommorna till glädje och nytta för människor. Gör en sommarblommande restaurang för bin och fjärilar! Rädda bina, fjärilarna och alla andra viktiga pollinatörer.

Till sist skickar vi med en länk till dig som vill göra något för bina och en bättre framtid:
Hjälp våra bin / Naturskyddsföreningen

När vi ändå pratar om flora och fauna vill vi passa på att visa upp vår natur. Den här filmen visar en unik miljö (och dessutom makalöst vacker dito): Visit Smögen& – Hållö med Hållö fyr

Till toppen