Pollineringsveckan: Både människor och pollinerande insekter älskar dahlior! Här har en humla hittat godsaker i mitten på en dahlia i varmt cerise. Dahlior finns i en mängd sorter och färger och är oerhört populär.

Pollineringsveckan 15-23/4: fokus på pollinatörernas favoriter

Under pollineringsveckan fokuserar vi på blommor som bin, fjärilar och andra pollinatörer gillar. Varför? Svaret är enkelt: Pollinerande insekter är avgörande för vår överlevnad. Ett exempel: en enda humla kan pollinera 1500 blommor per dag! Tänk då på vad alla humlor, bin och andra pollinatörer hinner med under en hel säsong! Det blir bland annat mycket bär och frukt som vi äter. Vad kan vi göra för att hjälpa insekterna på traven? Jo, plantera växter som doftar och smakar gott. Kom till Sollidens handelsträdgård och se vilka av växterna som är aktuella att plantera just nu. Vi har också insektshotell mm.

Välj lavendel, timjan, kärleksört, vitklöver, mynta, citronmeliss, gurkört, oregano, blåklint, heliotrop, jätteverbena, solros, ageratum, rosenskära, sommarrudbeckia, sommaraster, fänkål, honungsört, tagetes, daggsalvia, blåsalvia, solhatt, flox, lejongap, blomstertobak med flera. Förutom att trädgårdens pollinatörer tycker om dessa växter, så är blommorna till glädje och nytta för människor.

Så gör en sommarblommande restaurang för bin och fjärilar! Rädda bina, fjärilarna och alla andra viktiga pollinatörer. Ska vi se till att Bohuslän och Sotenäs blir riktigt blommande och härligt? Kom igen nu i Hunnebostrand, Bovallstrand, Askum, Bottna, Svenneby, Hovenäset, Väjern, Kungshamn, Smögen, Tossene, Lysekil, Brastad och andra orter! Nu kör vi så det ryker. Så välkommen till Sollidens handelsträdgård och till pollineringsveckan!

Läs gärna mer på Pollinera Sverige

Till toppen