Lägesuppdatering Corona Covid-19

Leveransproblem pga Covid-19 – Lägesuppdatering!

Leveransproblem pga Covid-19: Lägesuppdatering! Varför är vissa växter slut? Kan vi inte få tag på allt? Bakgrunden är Corona. Om du har en minut över, läs här:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀
I våras, när Corona så oväntat styrde om våra liv, blev osäkerheten stor för alla. Så även för våra odlare. Skulle ingen våga sig ut och handla den här säsongen?

Man drog ner på odlingen för att vänta och se. Nu vet vi hur det blev: I hela Europa har man odlat mer än vanligt i år. Potatis, lök, tomater och lobelia – det har gått åt som smör i solsken. Lägg därtill de leveransproblem som kan uppstå med stängda gränser, färre personal som jobbar med leverans osv.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vi och våra leverantörer gör vårt yttersta för att vi ska kunna erbjuda er ett fint och brett sortiment. Vi hoppas få förståelse för situationen. Vissa plantor står på tillväxt och är snart ute i handeln. Men det är inte som vanligt i år. Det är bra att ha med sig det i tanken.

Och visst är det ändå en vettig och härlig bieffekt av Corona att så många vill odla?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
TACK för att du läste. Innan du slutar läsa vill vi passa på att önska dig en bra dag och en fin sommar.

Allra sist vill vi lägga med en länk med inspiration för odlingen. Det går ju inte bara att komma med tråkiga besked. Sara Bäckmo – En ny köksträdgård

Till toppen